Ildsjæl fra Møltrup Optagelseshjem

Økonomisk rådgivning - menneske til menneske

”Jeg er måske lidt mere direkte i min kommunikation end så mange andre – og ret tydelig omkring mine grænser. Men det er lige præcis dét, nogle beboere foretrækker hos deres økonomiske rådgiver.”

Ude på Møltrup Optagelseshjem findes der et særligt hold af frivillige, der tilbyder gratis økonomisk rådgivning til de beboere, der måtte ønske det.

En af disse rådgivere, er Per Lykke Jensen. Og han lægger ikke fingre imellem.

Per er en mand, der besidder et knivskarpt sind, og et underfundigt glimt af humor og varme i sine øjne. Han giver Møltrups beboere en mulighed for at vende deres økonomi med én, der ikke står midt i hverken kommunen eller bankverden – men som ikke desto mindre har flair for at rådgive omkring økonomiske forhold. Og Per taler åbent, direkte og i øjenhøjde med dem han kommunikerer med – inklusiv mig.

Per Lykke Jensen 1

Når Per rådgiver en beboer omkring økonomi, så gør han det med udgangspunkt i det menneske, der sidder foran ham. Det kan være meget forskelligt, hvad vedkommende har brug for. Nogle gange er hovedformålet simpelthen bare at få vedkommendes skuldre til at sænke sig, og hjælpe med at danne et grundlæggende overblik over tingenes tilstand. Andre gange handler det om at acceptere de uheldige situationer, hvor en person desværre ikke kan forblive på en sti, der ellers ville sende vedkommende i en mere positiv økonomisk retning. Per går op i at aftalerne overholdes, men samtidig er han ikke blind for at der kan være gode grunde til at en dag ikke forløber sig som man havde forestillet sig den ville gå.

"Som frivillig rådgiver, giver jeg mig i kast med at lære meget omkring den person som jeg hjælper. Økonomien er jo kun en enkelt del af det store menneskelige tandhjul, og der er mange komponenter i et helt menneske.”

Mange af dem som Per hjælper, giver udtryk for at være taknemmelige over at have en fordomsfri tillidsrelation i deres liv, som de kan vende økonomiske tanker og frustrationer med. Økonomisk Paraply benytter sig af den viden som Per har, til at få indsigt i nogle af de utrolige forløb, som han har haft med et andet menneske. Jo mere han taler, des mere bliver det tydeligt at der ikke findes en klokkeklar opskrift på, hvordan en ”god” rådgivningssession normalt forløber. Men der findes til gengæld en god opskrift på, hvordan man kommer bedst fra start: Per mener at man kommer langt med en god portion tålmodighed, et åbent og venligt sind, og en vilje til at lave nogle gode og motiverende aftaler imellem hinanden – menneske til menneske.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.