Opsummering af første ERFA-møde

Erfaringer fra mange perspektiver giver kvalitet i den økonomiske rådgivning

Økonomisk Paraply har holdt sit første erfaringsudvekslingsmøde den 23. marts, hvor vi mødtes med frivillige repræsentanter fra bl.a. Dansk Folkehjælp, FællesBo, Møltrup Optagelseshjem, Nordea og helt nye frivillige, der ønsker at bidrage til sagen med deres kompetencer.
Sammen gik vi i gang med at dele erfaringer og nuancer inden for økonomisk rådgivning, og fik blandt andet stor glæde ud af at kunne sparre livligt med Nordeas vicefilialdirektør for områderne Ikast, Herning, Brande og Kibæk: Esben Andersen.

Esben udviste interesse i at deltage i Økonomisk Paraplys første ERFA-møde, på trods af at han egentlig havde kontaktet os i en helt anden sammenhæng; Nordea havde hørt om projektet, og ville gerne tilbyde deres egne ansatte en mulighed for at kunne indgå i sagen og hjælpe til, alt sammen i en frivillig sammenhæng. Efterfølgende spurgte vi Esben om ikke han havde lyst til at lave et oplæg omkring den økonomiske usikkerhed som vi forsigtigt spår til at kunne mærkes hos os alle, med stigende priser på bl.a. el, vand, varme, benzin.
Naturligvis kan Nordea ikke vide noget om, hvad fremtiden byder på, men ikke desto mindre gav Esben et godt bud på, hvad vores økonomiske rådgivere måske kunne støde på, i deres arbejde med mennesker, der har behov for råd og støtte.

Rådgiverne fra Dansk Folkehjælp, Møltrup og FællesBo var enige om at det ville være godt at etablere en fast kontakt til Nordea, med henblik på at skabe en form for overskuelig kommunikation mellem banken og Økonomisk Paraply – sidstnævnte primært på vegne af sine aktørers forskellige behov. Samtidig indeholder paraplyen, med alle dens medlemmer, naturligvis også en masse viden og erfaringer om effektiv og medmenneskelig rådgivning af borgere der har udsatte eller ustabile økonomier.
Samtidig indsamlede projektholdet en stor mængde gode forslag til meningsfulde indsatsområder, samt gode råd til, hvor det ville klæde paraplyen at lægge nogle flere af sine kræfter. Det var et arrangement, der bød på en gedigen omgang networking, ekspertiseudveksling, kaffe og en god håndfuld smørrebrød.

Det næste ERFA-møde er den 26. april, hvor tankerne vil kredse om temaet ”Banker & Bankrådgivning”. Her kommer vi til at dele tanker og fortællinger om vores erfaringer med bankerne – på godt og ondt, naturligvis.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.